h1

Sökmarknadsföring – Stärk din blogg!

april 26, 2011

Bloggar är en stor del inom sökmarknadsföring! Du som driver en blogg kanske inte vet om det. Men för att din blogg ska kunna tillföra något till världen av sökmarknadsföring måste den vara bra och populär. Generellt sett kan jag säga att din blogg inte är just det! Hur ska du då arbeta för att göra din blogg mer populär och innehållsrik?

1. Tala direkt till besökaren!

Vet om vem du talar med. För fungerande sökmarknadsföring måste du erbjuda dina besökare något i gengäld. Säg till dem vad du söker och led dem rätt.

2. Sätt färg på bloggen

Var inte rätt för att arbeta med din design. Rätt färger drar till sig rätt besökare. Visa att du är seriös och hitta rätt i din genre.

3. Gör din text lättsmält

När en besökare ser en lång text kan besökaren känna att den har ett berg att bestiga. Dela upp din text och dess innehåll. Gör den lättsmält.

4. Få besökaren att agera

När du till sist fått din besökare att ta sig igenom hela inlägget och kommit till slutet är det dags att kräva något i gengäld. Beroende på syftet med din blogg kan detta vara många saker. Men huvudsaken är att du får dina besökare att agera och skänka en slags bekräftelse om att du driver en bra blogg.

Lämna en kommentar