h1

Internetmarknadsföring – Zuckerberg blir årets person

december 16, 2010

För bara några år har sedan var han en okänd student som kom på idén att utforma ett internetbaserat nätvärk på sitt universitet. Nu kan i stort sett ingen nämna ordet internetmarknadsföring utan att börja tänka på Facebook och Mark Zuckerberg. På mindre än 6 år har hans sociala nätverk blivit ett globalt nätverk med över 550 miljoner användare över världen. facebook har öppnat nya dörrar för social interaktion och internetmarknadsföring.

När det var dags för Time Magazine att utse årets person var det inte någon som höjde på ögonbrynen när det var den 26 år gamle Zuckerberg som fick motta utmärkelsen. Det är helt otroligt när man tänker på att var tolfte människa i världen idag har ett Facebook-konto. Något som hade varit helt otroligt för bara några år sedan.

”Om Facebook var ett land, skulle det vara det tredje största, efter Kina och Indien”, konstaterar Time. I sin tur har det gjort Zuckerberg till mer än sexfaldig dollarmiljardär, rapporterar IDG.se.

Under tiden så fortsätter Facebook växa med ungefär 700 000 användare per dag. Detta kommer i framtiden ge möjlighet till nya sociala kontakter och god internetmarknadsföring. Men vart slutar det? Ingen vet, men det återstår att se!

Lämna en kommentar